Nedim Lepić i Namik Đulić Nuni među najpopularnijim bh. jutjuberima

ZARAĐUJU PROSJEČNU PLATU SVOJIH RODITELJA

Ko su najpopularniji bh. jutjuberi

U nastavku vam predstavljamo koji su to najpopularniji bh. jutjuberi.

Jutjub (YouTube) zajednica je u posljednjih nekoliko godina u ogromnom porastu, a popularnost koju pojedini autori imaju mjeri se i stotinama hiljada pretplatnika. Posebno veliku gledanost i popularnost ima Jutjub zajednica Balkana, s milionskim pregledima video klipova.

Postavlja se pitanje šta je ono što privlači nove generacije da većinu svog vremena posvete gledanju klipova na Jutjubu? Jutjuberi su sve popularnije zvijezde i uglavnom su to mladi ljudi koji imaju oko 20 godina. Posljednjih godina ova „profesija“ velikom brzinom osvaja svijet, a za njih kažu da su popularniji od mnogih zvijezda.

Posao jutjubera je da svojoj publici predstavljaju uobičajene događaje, prepričavaju priče iz njihovog života, dijele savjete i poistevjećuju se sa ciljnom grupom koja ih prati. Na ovaj način mladi zarađuju prosječnu platu svojih roditelja a pretplatnici, pratioci i sponzori su ti koji im donose novac.

U nastavku vam predstavljamo koji su to najpopularniji bh. jutjuberi.

Adnan Cerić, ili u gejming svijetu Jutjuba poznatiji kao CeriX, 33-godišnji je sarajevski jutjuber. Sa 422 000 pretplatnika na svom kanalu slovi za jednog od najpopularnijih bh. jutjubera.

Braco Gajić iz Bijeljine je zahvaljujući parkur vratolomijama i simpatičnom smislu za humor postao prava internet senzacija sa više od milion pretplatnika na kanalu. Prošle godine je uplovio i u muzičke vode te je ukrstio glas sa kolegom iz Srbije, Andrijom JO, u numeri „Niđe veze“ koja trenutno broji preko 15 miliona pregleda na njegovom zvaničnom kanalu.

Nedim Lepić je popularni jutjuber iz Visokog. Na njegovom kanalu, koji broji oko 459 000 pretplatnika, može se pronaći raznovrsan sadržaj, od igrica, preko vlogova i izazova do urnebesnih skečeva. Nedim je, također, zakoračio u muzičku karijeru.

Bakir Karasalihović, 16-godišnjak iz Kiseljaka jedan je od najuspješnijih bh. Jutjubera. Njegov kanal pod nazivom Bake trenutno ima oko 478 000 pretplatnika. Uglavnom snima izazove i prenkove.

50N3 je bh. Jutjuber koji se još predstavlja i kao Šone. Ima sjajan smisao za humor i uglavnom igra Minecraft i Roblox, a ima oko 419 000 pretplatnika na svom zvaničnom kanalu.

Nermin Rapkić Imperator FX vrlo je poznato ime na balkanskoj Jutjub sceni. Omiljen je kod mlađe populacije. Najradije igra Fortnite, BrawlStars i Minecraft, a na svom zvaničnom kanalu premašio je brojku od čak milion pretplatnika.

Namik Đulić Nuni je LiveStreamer s najbrže rastućim livestream kanalom na Balkanu. Nedavno je izdao i prvu pjesmu pod nazivom „Jastrebovi“, kako se i zove grupa njegovih vjernih pratioca. Na svom kanalu ima 280 000 pretplatnika.

avaz
Naslovna:

Namik Đulić na svom kanalu ima 280 000 pretplatnika

FOTO: PRINTSCREEN