Home Sport Košarka Nedim Buza: “Ponosan sam što sam učestvao na Nike Hoop Summitu”

Nedim Buza: “Ponosan sam što sam učestvao na Nike Hoop Summitu”

0
Nedim Buza: “Ponosan sam što sam učestvao na Nike Hoop Summitu”

Selekcija Svijeta bilježi svoju treću pobjedu u protekle četiri godine na godišnjoj košarkaškoj utakmici, popularno nazvanoj Nike Hoop Summit, a koja je održana 11. aprila u Moda Center, u Portlandu, te kojoj su prisustvovali najbolji svjetski košarkaši u dobi od 19 godina i mlađi.

– Ovo je bila jaka ekipa sastavljena od požrtvovanih mladića, koji su pokazali vrijednost događaja ove vrste, koji dozvoljava mladim sportašima da u kratkom vremenu postignu velike stvari i koje naravno očekuje uspješna budućnost – istakao je trener ovog tima Roy Rana.

U vodstvu, sa 30 poena koje im je donio kanađanin Jamal Murray, selekcija Svijeta je odnijela pobjedu nad timom Sjedinjenih Američkih Država rezultatom, 103-101. Ove godine selekciji Svijeta priključili su se i igrači iz našeg regiona, Nedim Buza (173 cm, KK Spars Sarajevo, Bosna i Hercegovina) i Stefan Peno (168cm, FC Barcelona i Srbija).

– Bila je ovo uzbudljiva igra i drago mi je da sam imao privilegiju biti dio ovog tima, a pogotovo mi je drago što smo pobijedili. Puno sam slušao i već znao o Nike Hoop Summitu, o njegovoj historiji i igračima koji su u njemu godinama, tako da se ponosim što sam dio te historije. Znam da mogu više sebe da dam u igri i da postoje mnoge stvari koje nisam uspio uraditi danas, ali ova igra nije imala cilj da pokaže šta možemo pojedinačno, nego zajedno kao tim, a to je pobjediti – izjavio je Nedim Buza nakon utakmice i dodao:

– Ono što nikad neću zaboraviti su ljudi koje sam upoznao, kao i prijateljstva koja sam sklopio i ono najvažnije, a to su iskustva koja sam stekao.

Komentari

komentara