Potrebno vam je:
- šest bataka
- četiri karabatka
- kašičica soli
- dvije kašike ulja
- 300 grama glatkog brašna
- začin po želji
- dvije decilitre mlijeka
- dva decilitra vode
- 100 grama kiselog vrhnja
- dvoje jaja
- prašak za pecivo
Mesu dodajte ulje, so i začin. Namastite tepsiju, u nju stavite meso i pecite ga 20 minuta na 200 stepeni.
Dok se meso, peče, u brašno dodajte prašak za pecivo, so, jaja, vrhnje, mljeko i vodu i izmiksajte. Tijesto treba da bude malo gušće nego za palačinke. Izvadite meso, prelijte ga tijestom, vratite u rernu i pecite dok ne porumeni.
Izvadite kljukušu batkaušu, prelijte je s 0,5 decilitara mlijeka i sačekajte pet minuta da upije. Prijatno!
Visoko.co.ba/klix.ba
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.