Lokalne TemeNegativno VisokoNe može Povelju grada Visokog dobiti onaj ko Bosance naziva konjima i...

Ne može Povelju grada Visokog dobiti onaj ko Bosance naziva konjima i prvoosumnjičeni u akciji “Mrežica”

Dodjele nagrada povodom Dana grada Visokog treba ukinuti jer su potpuno obesmišljene samim tim što su iste dobijali pedofili, ratni profiteri, lažne patriote, propali privrednici, sportisti sa upitnim stavovima o četnicima i ustašama, raznorazni bezveznjaci i poneki častan čovjek. Ako je ipak nekome stalo da dodjeljuje nekakve Povelje zaslužnim građanima onda na mali grad u kome ne živi trenutno ni 40.000 stanovnika previše je da to bude svake godine. To treba da se dodjeljuje svake četiri godine, jer koliko god željeli i umišljali da imamo ljude zaslužne za ovakva priznanja, istina je da nismo tog kapaciteta.

Konkretno za ovu godinu, poražavajuće je da Povelju grada Visokog dobije čovjek i to vjerski poglavar koji javno sve Bosance naziva konjima pa makar se radilo i o Husein ef. Kavazoviću, za kojeg Bosanci koji zagovaraju građansku državu obrnuto proporcionalno vjerovatno misle isto.

Reis Kavazović nakon ovakvih izjava ne zaslužuje Povelju grada Visokog, jer čini nesagledivu političku štetu državi Bosni i Hercegovini, svim Bosancima, a unutar te države i Bošnjacima. Tim prije jer se prije ove nesmotrene izjave nije rukovodio onim što su govorili oni koji su nam kroz ZAVNOBiH i AVNOJ i proteklu odbranu od agresije (1992-1995) omogućili da imamo sekularnu državu Bosnu i Hercegovinu.

Osim toga prilikom nominovanja i odluka nadležne Komisije trebalo bi provjeriti da li je neko, možda prvoosumnjičeni u akciji “Mrežica” koju provodi Federalna uprava policije, odnosno da li je moralno da je supruga istog već punih 18 godina na bolovanju i da kao takva prima budžetski novac.

Mnogo je jednostavnije, umjesto da se nepotrebno provaljujemo, za početak dodjelu priznanja vremenski ograničimo na četiri godine ili da se ova praksa u potpunosti ukine u formatu dodjele i nominovanja kako danas izgleda.

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE