NBL Visoko: Zašto je projekat MZ Radovlje zaustavljen

PROJEKTI MZ RADOVLJA ZAUSTAVLJENI


Zašto je projekat MZ Radovlje zaustavljen i zbog čega, zašto nije prešao u posjed građana MZ Radovlje, zašto se šuti i malo se zna, ili građani Radovlja ne znaju pravu istinu.

Sudski spor o kome VISOČKA javnost nezna.

Interes građana MZ Radovlja i njihov projekat je interes lokalne zajednice tj Općinskim struktura i njene vlasti pa i samog ZE DO kantona
MZ Radovlje je u punom zamahu razvoja ,ali neko koči njihov razvoj i napredak.
PUT do Kondžila nikad nije do kraja urađen, zaustavljen je, mada su građani tj vlasnici zemljišta dali saglasnost i svoj pristanak da se ovaj projekat odradi do kraja, tj. do krajnje tačke u Kondžila, tj. njegova realizacija.

Zatim, da li je na pomolu priča oko izvorišta Krečane i njegovog uvođenja u sistem Komunalnog preduzeća tj. Visočice.
Zato moji Radovljaci oprez, svašta se može desiti ,jedni to priželjkuju, sve je do vas.
Koliko znamo MZ Radovlja uredno vodi i štiti interese svoji građana, i svim silama nastoji da privuče pažnju vlasti da MZ Radovlje je u punom zamahu i da određeni projekti bi trebali da se realizuju,a ne da se stavljaju po strani kao gotova stvar ,
Zatim jeli došao vakat da se krene u projekat cjevovoda otpadni voda i fekalija, i sl. u jedan sistem-mrežu sa više MZ-a, gdje bi početna tačka bila Radovlje, a krajnja tačka ušče rijeke Radovaljke, tj. rijeke Bosne, sa ugrađenim prečistačima te kolektorima.
Projekat koji traži određeno vrijeme ali izvodljivo, i u korist lokalne zajednice, a najviše stanovništvu koje tu živi stolječima, efekti su neprocjenjljivi,.
Tema kojoj dolazi vakat i o kojoj treba raspravljati, ima tu još sitni problema ali ovo su krucijalno za stanovništvo Radovlja.

Husnija Merdić, predsjednik GO NBL Visoko