Lokalne TemeSportNastupi TKD Kolektiva Bosna u Bugarskoj i Fojnici

Nastupi TKD Kolektiva Bosna u Bugarskoj i Fojnici

U subotu 04.06.2022. godine, takmičari TKD Kolektiva Bosna nastupili su na 2022 Multi European Games – Bugarska, turniru E i G kategorije, te na 24. međunarodnom turniru u Fojnici “Fojnica open 2022”.

U Bugarskoj je nastupio je dvostruki kadetski evropski prvak Fahrudin Adilović u pratnji trenera Edina Kajevića Kaje. Prvu borbu radio je sa predstavnikom iz Srbije, a koju nije uspio pobijediti te je izgubio sa dva poena razlike. Obzirom da je ovo Fahrudinu prva godina u juniorima (juniorska konkurencija) i da je najmlađi u ovoj kategoriji, ovo je jedno veliko iskustvo na kvalifikacionom turniru, koje će iskoristiti da se spremi što bolje za naredno takmičenje, jer svaki prelazak iz kategorije u kategoriju je vrlo zahtjevan i težak, te treba vremena za prilagodbu.

Takođe 14 takmičara nastupilo je na turniru u Fojnici, a takmičare su vodili treneri Ahmedspahić Kerim i Kajević Sajra. Postignuti su odlični rezultati i od 14 prijavljenih takmičara osvojeno je 13 medalja – 4 zlatne, 5 srebrenih i 4 bronzane.

Zlatne medalje osvojili su:

Ismail Hercegovac – pehar za najboljeg mlađeg kadeta turnira
Dženeta Kadrić
Omer Osmić
Asja Muftić

Srebrene medalje osvojili su:
Tajra Kajević
Adna Šahić
Anesa Zrno
Alejna Kulić
Berina Purišević

Bronzane medalje osvojili su:
Ahmed Mamela
Amina Ganić
Arman Kulić
Šejla Brkić

Bez plasmana Ensar Halilović

Tim TKD Kolektiva Bosna osvojio je 3. mjesto ekipno u kategoriji mlađih kadetkinja.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE