Nastavljena tradicija: Zeničani zbog ulaznice za meč nogometne reprezentacije noć provode na ulici

518

Kako to obično biva kada reprezentacija Bosne i Hercegovine nastupa na bh. hramu nogometa Bilinom polju, vlada ogromno interesovanje za ulaznicama.

Tradicija se nastavlja i pred susret s Izraelom koji je na programu 12. juna s početkom od 20.45 sati, a u Zenici su ispred poslovnice ‘Centrotransa’ redovi formirani još rano danas. Zeničani su i za ovaj predstojeći susret zauzeli svoje mjesto u redu, kako bi sutra osigurali svoje ulaznice.

Podsjetimo, iz NSBiH saopćeno je kako već sada vlada ogromno interesovanje za ulaznicama, a što je Zeničanima bio dodatni motiv da stanu u red i osiguraju svoj odlazak na Bilino kako bi bodrili Zmajeve.

– U redu sam još od 12 sati, bolje mi je kupiti ulaznicu ovako nego kasnije davati duplo više novca onima koji će ih prodavati na crno – kazao je Zeničanin S. Topalović.

Valja istaći kako je 6.000 ulaznica pušteno u prodaju, a da će jedna osoba uz predočenje identifikacionog dokumenta i evidentiranje serijskih brojeva ulaznica moći kupiti dvije ulaznice. Nogometni savez BiH poručio je kako će imati mogućnost elektronskog nadzora nad prodajom ulaznica, kako bi preduzeli potrebne mjere u spornim slučajevima. Osigurani ruksacima sa zalihama hrane i pića, druženjem s ostalim sugrađanima, biće ovo duga noć za najvjernije navijače koji po svaku cijenu žele biti dio nogometnog spektakla na Bilinom polju.

Komentari

komentara