NaslovnicaLokalne TemeNastavljaju s...

Nastavljaju se radovi na rekonstrukciji ulice Muzaferija

Sredstvima iz Budžeta Grada Visoko za 2021. godinu iz Programa kapitalnih ulaganja u cestovnu infrastrukturu, Grad Visoko realizuje projekat rekonstrukcije ulice Muzaferija. U proteklom periodu su završeni radovi na uklanjanju oštećenog asfaltnog kolovoza, rušenju trotoara i oštećenih ivičnjaka i iskopu zemljanog materijala.

Radnici JKP „Visoko“ su izveli radove na  rekonstrukciji priključaka za vodovodnu mrežu koja prolazi navedenom ulicom, pa izvođač nastavlja radove na odvodnji i nasipanju filterskog materijala, a potom će uslijediti ugradnja betonskih ivičnjaka sa obje strane ulice  i izrada novog tamponskog sloja sa valjanjem do propisane zbijenosti. Na kraju je planirano  asfaltiranje ulice u dva sloja, a izvođenje svih radova je prema utvrđenoj dinamici i propisanim zakonskim regulativama i tehničkim uslovima za građenje.

Pozivamo građene na strpljenje, jer se radovi izvode prema utvrđenoj dinamici i u saradnji sa javnim komunalnim preduzećima kako bi sve instalacije i priključci na vodovodnu mrežu bili rekonstruisani prije asfaltiranja, čime će se spriječiti naknadno prokopavanje ulice.

Rok za izvođenje radova je 30 dana od dana uvođenja u posao.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.