NaslovnicaLokalne TemeNastavljaju s...

Nastavljaju se posjete Bosanskoj dolini piramida

Iako se nalazimo u posljednjem mjesecu ove godine, posjete Bosanskoj dolini piramida se nastavljaju, a lokacije Fondacije su otvorene tokom cijele godine. Danas je u kompleksu Ravne boravila i grupa od skoro 50 ljudi, a u pitanju je projekat koji implementira CRS, a finansira UNHCR.

Riječ je o osobama koje se u našoj zemlji nalaze pod međunarodnom zaštitom, a kroz ovakve posjete, kako su nam kazali, upoznaju se s kulturom i historijom Bosne i Hercegovine, sklapaju nova poznanstva, uče jezik, a zahvaljujući i ovakvim projektima i posjetama uspješnije se integriraju u naše društvo.

Grupa je danas imala priliku da posjeti prahistorijski podzemni kompleks tunela Ravne, kao i park „Ravne 2“, a kako su nam kazali nakon posjeta oduševilo ih je ono što su vidjeli i što naša zemlja ima u Bosanskoj dolini piramida. Vrijedno je pomenuti kako su u grupi bili posjetioci iz Turske, Ukrajine, Sirije i Bosne i Hercegovine.

Visoko.co.ba/Fondacija APBPS

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.