NaslovnicaLokalne TemeNastavlja se ...

Nastavlja se opremanje Profesionalne vatrogasne jedinice – Stigla vrijedna lična zaštitna oprema

Danas je upriličena isporuka vrijedne lične zaštitne opreme za Profesionalnu vatrogasnu jedinicu Visoko. Na ovaj način nastavlja se jačanje kapaciteta ove jako bitne službe, a visočki vatrogasci su dobili novu opremu, odijela, čizme, potkape, rukavice, kao i kacige sa integralnom lampom.

– U pitanju je oprema vrijednosti 52.000 sa PDV-om, a važno je istaknuti da od 2004.godine nije bilo zvanične nabavke nove opreme za PVJ Visoko. Na ovaj način poboljšat ćemo opremljenost naših vatrogasaca koji su na prvoj liniji odbrane u gašenjima požara, ali i spašavanju života naših građana. – kazao je gradonačelnik Mirza Ganić.

Gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom Mirzom Ganićem u ovoj godini je akcenat stavila na opremanje vatrogasne službe, a pored danas isporučene opreme, nedavno je nabavljen i set opreme za izvlačenje povrijeđenih osoba iz vozila, dok se do kraja godine očekuje realizacija još dvije nabavke.

– U fazi smo nabavke vatrogasnog navalnog vozila vrijednosti pola miliona KM, kao i disajnih aparata i kompresora za punjenje zraka vrijednosti 62.000 KM, i do kraja godine vatrogasci bi trebali dobiti i tu opremu, a onda nam ostaje još jedan značajan dio, a u pitanju je jačanje ljudskih resursa, odnosno prijem u službu novih vatrogasaca čime bismo kompletirali Profesionalnu vatrogasnu jedinicu Visoko. – zaključio je gradonačelnik Ganić.

Bila je ovo prilika da se pripadnici PVJ Visoko pojave u novoj opremi, te je isprobaju, a prema njihovim riječima u pitanju je jako kvalitetna i dobra oprema, koja će biti itekako korisna u intervencijama, za koje se nadaju da će ih biti što manje.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.