NaslovnicaZDKNastavak sara...

Nastavak saradnje Centra za socijalni rad Breza i Vakufske direkcije Sarajevo

Centar za socijalni rad Breza zahvaljujući dobroj saradnji sa Vakufskom direkcijom iz Sarajeva, koja traje već nekoliko godina, 26. aprila 2021. godine posjetili su korisnike Dnevnog centra za djecu i odrasle sa posebnim potrebama Zeničko-dobojskog kantona.

Dnevni centar za djecu i odrasle osobe sa posebnim potrebama iz Dobrinja, općina Visoko, pruža usluge djeci, mladim i odraslim osobama s posebnim potrebama s područja općina Visoko, Kakanj, Breza i Vareš, a njegove usluge trenutno koristi 8 osoba iz Breze.

Pored korisnika Dnevnog centra, prehrambene pakete dobilo je ukupno 20 sugrađana koji su uslijed različitih životnih okolnosti u stanju socijalne potrebe.

“Ovo je zaista mjesec koji u sebi nosi vrijednosti kao što su solidarnost, darežljivost i zajedništvo, a Vakufska direkcija sa svim svojim ramazanskim aktivnostima potvrđuje da je to uistinu tako“, kazali su iz Centra za socijalni rad Breza.

 

Visoko.co.ba/Breza-x.com

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.