NaslovnicaBiHNastavak akti...

Nastavak aktivnosti na projektu za željezničku dionicu Visoko-Konjic

Nova projektna rješenja za realizaciju projekta i prateće studije za željezničku dionicu Visoko-Konjic rješenje uskog grla Ivan-Bradina prezentirana su predstavnicima Grada Konjica.

Nova rješenja predstavio je konzorcij CeS.TRA, koji implementira spomenuti projekt, a koji se financira uz pomoć Europske unije u okviru Instrumenta za pretpristupnu pomoć II (IPA II), čiji je glavni korisnik JP Željeznice Federacije BiH.

Direktorica projekta Ruža Radović tijekom prezentacije informirala je o ciljevima projekta koji bi trebali rezultirati ubrzanjem provedbenih aktivnosti funkcionalnog mediteranskog koridora, kroz uklanjanje uskog grla za intermodularni transport na tunelu Ivan – Bradinska rampa, izgradnjom nove željezničke dionice Visoko – Konjic, te povezivanjem Zračne luke Mostar s koridorom Vc SEETO sveobuhvatne željezničke mreže.

Predstavnik Službe za urbanizam Grada Konjica Mirza Kevrić naglasio je kako će se u idućem razdoblju analizirati predviđena trasa nove željezničke pruge Visoko – Konjic, kako bi se ključne točke projekta, koje se odnose na zaštitu izvorišta Ljuta i spajanje s budućom trasom koridora Vc, usuglasile s interesima lokalne zajednice i interesima stanovnika, odnosno korisnika planirane nove trase željezničkog prometa od Visokog do Konjica, objavljeno je na službenoj stranici Grada Konjica.

Fena / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.