SportNasser Al-Khelaifi u Splitu proglašen novim ambasadorom Sportskih igara mladih

Nasser Al-Khelaifi u Splitu proglašen novim ambasadorom Sportskih igara mladih

Svečanom ceremonijom u Splitu, predsjednik i izvršni direktor Paris Saint-Germaina, gdin. Nasser Al-Khelaifi proglašen je novim ambasadorom Plazma Sportskih igara mladih, te se tako pridružio brojnoj porodici SIM prijatelja i ambasadora, među kojima su: Aleksander Čeferin, Edin Džeko, Luka Modrić, Luis Figo, Predrag Mijatović, Nemanja Matić, Slaven Bilić, Darijo Srna, Mario Stanić, Miralem Pjanić, Džanan Musa, Mirza Teletović, Marica Gajić, Benjamin Burić, Amel Tuka i dr.

Plazma Sportske igre mladih, nakon još jedne uspješno završene sezone i međunarodnog finala održanog prije nepunih mjesec dana, su u Splitu upriličile još jednu veoma značajnu ceremoniju kojom je proglašen novi ambasador.

Tako je nakon Aleksandera Čeferina, predsjednika UEFA-e, koji je ambasadorom proglašen na ceremoniji u Zagrebu 2019. godine, u dvorani Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, novim ambasadorom Igara proglašen Nasser Al-Khelaifi – čovjek koji je u evropskim okvirima poznat kao predsjednik i izvršni direktor Paris Saint-Germaina i član Izvršnog odbora UEFA-e.

Nakon pozdravnog govora grada domaćina, gdina. Ivice Puljka, kroz posebne kadrove sa terena tokom intoniranja himne Igara, svi prisutni su imali priliku vidjeti mali dio onoga što su Igre napravile tokom 26 godina svoga postojanja u tri zemlje regije.

Najljepša sportska priča okupila je više od dva i po miliona djece tokom svih ovih godina, te tako zaslužila epitet najmasovnije amaterske sportske manifestacije u Evropi.

Svoje oduševljenje razvojem i popularnošću Igara nije krio Zdravko Marić, predsjednik i osnivač Sportskih igara mladih.

„Mislim da iz godine u godinu pokazujemo što sve možemo napraviti za djecu u cijeloj regiji. Ovu priliku koristim da se zahvalim svima, koji su shvatili poentu ove priče i koji svih ovih godina rade na promociji iste. Ne mogu ne izdvojiti neke ljude – Predraga Mijatovića, koji ima nevjerojatnu emociju prema Igrama, Aleksandera Čeferina, koji je sve uvijek spreman napraviti za Igre, zatim Darija Srnu, Slavena Bilića, Maria Stanića, ministra Božinovića. Beskrajno hvala i našem novom ambasadoru što je od danas sa nama u ovoj priči, jer smo time i mi kao projekt itekako dobili na važnosti“, rekao je predsjednik Organizacionog odbora Plazma Sportskih igara mladih.

Posebno priznanje za podršku tokom svih godina postojanja uručeno je legendarnom nogometnom treneru Miroslavu Ćiri Blaževiću, koji je, iako su mu, kako i sam kaže, godine uzele snagu, ipak prisustvovao ceremoniji i poručio da je sport oduvijek spajao i da su Sportske igre mladih kao projekat nešto najljepše što se desilo u našoj regiji.

Čestitke novom ambasadoru video porukom su uputili ambasadori Igara: Luka Modrić, Luis Figo, Goran Ivanišević, Johannes Hahn (povjerenik Evropske komisije za budžet i administraciju) i Arkadiy Dvorkovich (predsjednik Svjetske šahovske organizacije), a zvaničnu dobrodošlicu gdinu. Al-Khelaifiju u SIM porodicu zaželio je gdin. Aleksander Čeferin. U svom obraćanju novi ambasador naglasio je kako svi zajedno moramo pokušati stvoriti bolju budućnost za svu djecu upravo kroz sport.

„Sportske igre mladih su jako važne za sve nas. Prvi put kad sam upoznao Zdravka, prihvatio sam poziv da budem dio ove priče. Ovo je fantastičan projekat kojeg smo svi podržali i kojeg ćemo nastaviti podržavati. Ovdje se vidi koliko sport spaja djecu i koju ima snagu. Ovo je projekat koji radimo za svoju budućnost. Toliko je prilika da se proširi i na druge zemlje. Ja sam tek sada ovdje, ali ću projekat svakako predstaviti i svim zvijezdama u svom klubu. Sad je taj posao na meni“, izjavio je novi ambasador Plazma Sportskih igara mladih, Nasser Al-Khealifi.

Ceremoniji su prisustvovali brojne zvanice iz sportskog, političkog, ekonomskog života, kao i predstavnici sponzora, među kojima su: Davor Božinović, potpredsjednik Vlade i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, Aleksander Čeferin – predsjednik UEFA-e, Tomislav Družak – izaslanik ministrice turizma i sporta, predstavnici Grada Splita na čelu sa gradonačelnikom gdinom. Ivicom Puljkom, Marijan Kustić – predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Goran Lulić – predstavnik Federalnog ministarstva kulture i sporta, Victoriya Boklag, Tomislav Mamić, Miroslav Ćiro Blažević, Stipe Pletikosa, Predrag Mijatović, Darijo Srna i Sergej Palkin kao predstavnici Shakhtar Donetska, Mario Stanić, Slaven Bilić, Nemanja Vidić, Dejan Tomašević, Lukša Jakobušić i Mindaugas Nikoličius kao predstavnici HNK Hajduk, kao i druge mnogobrojne zvanice iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE