PreporukaMuzikaNasilno ubrizgavanje droge navodno je uzrok stampeda na koncertu Travisa Scotta

Nasilno ubrizgavanje droge navodno je uzrok stampeda na koncertu Travisa Scotta

Policija u Hustonu saopćila je da istražuje navode da barem neke od smrti i povreda u incidentu u Astroworldu u petak mogle proizaći kao posljedica injekcija droge.

Šef policije Troy Finner rekao je u novinama u subotu poslijepodne da istražuju izvještaje o mogućem incidentu s drogom.

Finner je rekao da je policajac prijavio da je osjetio ubod u vratu prije nego što je izgubio svijest. Članovi hitne pomoći uspjeli su ga oživjeti, a medicinsko osoblje koje je liječilo policajca primijetilo je trag koji je mogao nastati od uboda injekcije, rekao je Finner.

CBS News, pozivajući se na anonimni izvor iz Astroworlda, rekao je da je navodni incident sa drogom bio ciljani napad na nevine ljude, uključujući dijete.

U novinama je objavljena informacija da su preminuli 14-godišnjak, 16-godišnjak, dva 21-godišnjaka, dva 23-godišnjaka, 27-godišnjak i jedna osoba nepoznate starosti.

Oko 25 osoba je prevezeno u bolnicu, od kojih 11 u srčanom zastoju, a 13 je tamo i dalje, uključujući pet mlađih od 18 godina. On nije rekao da li su bili pregledu za potencijalne ubode injekcije, ali je ranije rekao da se čini da su mnogi pregaženi u stampedu.

Procjenjuje se da je 50.000 ljudi prisustvovalo događaju u petak, prve od dvije večeri festivala. Stampedo se dogodio kada je na scenu stupio reper i osnivač festivala Travis Scott.

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE