Naselje Luke nekad i sad: Headbangers ball zamijenilo stočarstvo

Naselje Luke su prvo naselje u Visokom koje je krajem osamdesetih godina prošlog vijeka dobilo kablovsku televiziju. Tadašnje generacije Visočana koje su odrastale u ovom naselju ubrzanom metodom su “Folk filigran” i radio emisije sa narodnom muzikomzamijenjivali MTV-ijem. Širili su se vidici, dolazili su drugi oblici kulture, načina ponašanja, odijevanja, odnosa prema okolini i drugim gradovima. Jednom rječju bilo je to zlatno doba i vrijeme avangarde.

vanesa varvick

Dvadesetšest godina poslije situacija u Naselju Luke kao uostalom i u ostatku grada je drastično promijenjena. Fotografija nastala danas jasno pokazuje da su se okolnosti promijenile. Ono što vidimo na ovoj fotografiji navodi nas na zaključak da je danas u Lukama stočarstvo u modi.

stocarstvo u lukama

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.