NaslovnicaPreporukaNarodno pozor...

Narodno pozorište Sarajevo izvelo mjuzikl “Kosa” na Palama, umjetnici ispraćeni ovacijama

Sinoć je na Palama u Kulturno sportskom centru održano koncertno izvođenje mjuzikla “Kosa” u sklopu specijalnog programa Narodnog pozorišta Sarajevo “Kultura na ulice!”.

Mjuzikl “Kosa” nastao je u saradnji Narodnog pozorišta Sarajevo, Broadway Across Borders BiH i Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

U izvedbi redatelja Aarona Thielena, učestvovali su solisti i hor Opere Narodnog pozorišta Sarajevo, Sarajevska filharmonija i bend Muzičke produkcije BHRT-a. Diregent mjuzikla je maestro Ryan Nelson.

Mjuzikl
Mjuzikl “Kosa” sinoć je izveden na Palama

U solitstičkim ulogama publika je mogla vidjeti i čuti Lejlu Jusić, Melisu Hajrulahović-Tomić, Aidu Mušanović-Arsić, Malika Smajlović, Farisa Pinju, Marka Mirković, Monu Muratović, Nedima Bašića, Hanu Zrno, Nikolinu Vujić, Sanjina Arnautović i Saru Vojičić.

Uz ovacije i aplauz umjetnici su ispraćeni sa scene.

Predstava “Kosa” je, podsjećamo, izvođena i u opkoljenom Sarajevu, a u periodu od 1992. do 1994. godine je pogledalo više od 15.000 ljudi tokom 74 izvođenja. Na daske bh. pozorišta vratila se nakon 30 godina pauze.

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.