PreporukaRecenzijeNarcos 4: Sve je isto, samo Pabla nema…

Narcos 4: Sve je isto, samo Pabla nema…

Striming platforma Netflix objavila je novi tizer i datum kada stiže četvrta sezona serije “Narcos”.

Ono što je počelo kao priča o usponu i padu Pabla Eskobara (Pablo Escobar), rodonačelnika savremene narko-industrije, već u trećoj sezoni je otišlo malo šire. Nakon što je Eskobar i u seriji likvidiran, fokus je prebačen na njegovu zaostavštinu u vidu zloglasnog Kali kartela. Četvrta sezona se samo donekle može posmatrati kao nastavak priče o Eskobarovom naslijeđu, jer ide šire u svakom smislu.

“Narcos” se seli u drugu državu i otvara, ne drugo poglavlje, već drugu knjigu o trgovini narkoticima. Radnja nove sezone se vraća nazad u osamdesete, ali u Meksiko, i prati uspon Feliksa Galjarda (Félix Gallardo), čovjeka koji je ujedinio rasparčane dilere u novu zločinačku imperiju koja je i danas poznata pod nazivom Gvadalahara kartel.

Vagnera Mouru (Wagner Moura) i Pedra Paskala (Pedro Pascal) u glavnim ulogama će zamijeniti Diego Luna kao Galjardo i Majkl Penja (Michael Peña) kao agent američke
DEA zadužen da Galjarda zaustavi.

Uprkos svim promjenama, svi dobri elementi serije su i dalje tu, od onih koji se tiču estetike i atmosfere, do dobre glume i scenarija koji će prikazati sve dimenzije jedne ovakve priče.

Datum dolaska četvrte sezone je 16. novembar.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE