ZanimljivostiNapravite zeljanicu od kukuruznog brašna čiji okus će vas oduševiti

Napravite zeljanicu od kukuruznog brašna čiji okus će vas oduševiti

Uz pomoć ovog jednostavnog recepta uspjet ćete pripremiti zeljanicu od kukuruznog brašna čiji okus će vas oduševiti.

Za pripremu tijesta vam je potrebno: 500 grama kukuruznog brašna, šolja kisele vode, šolja jogurta, šolja ulja, prašak za pecivo, 100 g polutvrdog masnog sira (kačkavalj, edamer ili gauda), tri jaja i kašičica soli.

Fil: 700 grama zelja, šolja jogurta, jaje, 100 g prezle i kašika vegete. Za pospipanje vam je potrebno 50 grama prženog susama i 50 grama izrendanog sira.

Priprema

Operite zelje. Izidinstajte ga na malo ulja i začinite vegetom. Pomiješajte sa prezlama, jajetom i jogurtom. Izmiješati sve sastojke za tijesto i masu podijeliti na dva dijela.

Prvi dio tijesta sipati u pleh prečnika 30 centimetara i peći otprilike 10 minuta na 200 strepeni. Na polupečenu koru sipati fil od zelja i preko njega drugi dio tijesta. Vratiti u rernu i peći 30 minuta na istoj temperaturi.

Zatim pospite susamom i sirom te pecite još 10 minuta dok se sir ne otopi. Sačekajte da se ohladi. Prijatno!

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE