Uz pomoć ovog jednostavnog recepta uspjet ćete pripremiti zeljanicu od kukuruznog brašna čiji okus će vas oduševiti.
Za pripremu tijesta vam je potrebno: 500 grama kukuruznog brašna, šolja kisele vode, šolja jogurta, šolja ulja, prašak za pecivo, 100 g polutvrdog masnog sira (kačkavalj, edamer ili gauda), tri jaja i kašičica soli.
Fil: 700 grama zelja, šolja jogurta, jaje, 100 g prezle i kašika vegete. Za pospipanje vam je potrebno 50 grama prženog susama i 50 grama izrendanog sira.
Priprema
Operite zelje. Izidinstajte ga na malo ulja i začinite vegetom. Pomiješajte sa prezlama, jajetom i jogurtom. Izmiješati sve sastojke za tijesto i masu podijeliti na dva dijela.
Prvi dio tijesta sipati u pleh prečnika 30 centimetara i peći otprilike 10 minuta na 200 strepeni. Na polupečenu koru sipati fil od zelja i preko njega drugi dio tijesta. Vratiti u rernu i peći 30 minuta na istoj temperaturi.
Zatim pospite susamom i sirom te pecite još 10 minuta dok se sir ne otopi. Sačekajte da se ohladi. Prijatno!
Visoko.co.ba/klix.ba
Komentari
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.