Donosimo vam recept koji je jednostavan za pripremu i bez glutena je. Tijesto za ovaj kolač pravi se od leblebija i maslaca od kikirikija. Ovaj kolač pripremit ćete uz pomoć zdravih i prirodnih šećera poput javorovog sirupa i kokosovog šećera.
Kokosov šećer dat će mu ukus karamela, a sirup od javora dat će savršenu dozu slatkoće. Najbolji dio ovog kolača je što se ne peče, veganski je i bez glutena.
Nakon spravljanja držite ga u frižderu.
Sastojci koji će vam biti potrebni:
350 grama leblebije
pola šoljice nezaslađenog prirodnog maslaca od kikirikija
jedna kašičica ekstrakta od vanilije
pola kašičice košer soli
pola šoljice javorovog sirupa
četvrtina šoljice kokosovog šećera
dvije kašike zobi
pola šoljice isjeckanih badema
pola šoljice isjeckane tamne čokolade
Način pripreme:
Stavite zob u blender. Blendajte dok zob ne počne nalikovati na brašno. Dodajte oguljene leblebije, maslac od kikirikija, vaniliju, so, javorov sirup, kokosov šećer i isjeckane bademe. Blendajte pet minuta, sve dok ne dobijete glatku masu.
Smjesu staviter u zdjelu i stavite čokoladu i ostavite tijesto u frižider.
klix.ba/visoko.ba
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.