ZanimljivostiReceptiNapravite slasnu tortu od omiljene jesenske poslastice - koja se ne peče

Napravite slasnu tortu od omiljene jesenske poslastice – koja se ne peče

Kestenje je jedno od glavnih obilježja jeseni. Zato iskoristite ovu svima dragu namirnicu za ukusnu tortu, kojoj ćete, između ostalog dodati čokoladu i orahe.

Ova poslastica je kremasta, ukusna, ne peče se, a podlozi od keksa, čokolade i oraha, te dva fanstastična fila od kestena i bijele čokolade – niko neće odoljeti.

Kada govorimo o receptu, trebat će vam 60 g neslanog putera, 80 g čokolade za kuvanje, sa oko 65 posto kakaa, 50 ml mlijeka, te 230 g mljevenog plazma keksa i 75 g mljevenih oraha.

Za fil od kestena, pripremite 4 g želatina u prahu, 25 ml hladne vode, 260 g hladne slatke pavlake, 135 g šećera u prahu, te 290 g nezaslađenog kesten pirea i jedna kašikica ruma.

A za fil od bijele čokolade, 3 g želatina u prahu, 20 ml hladne vode, 150 g bijele čokolade, 100 g slatke pavlake te 130 g hladne slatke pavlake, kao i malo čokolade za kuhanje – u svrhu dekoracije.

Slijedite recept iz snimka, te – uživajte. U slast!

 

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/radiosarajevo.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE