Najčešća kombinacija nadjeva za pizzu je podloga od paradajza te kombinacija šunke, sira i gljiva i to je odlična kombinacija. No, pokazalo se da pizza može biti još ukusnija.
Recept smo pronašli na Reci Peci.
Potrebno
- 100 g tijesta za pizzu
- 2 komada pečene piletine
- 60 g sira ricotta
- 50 g parmezana
- bijeli sir
- 150 g mozzarelle
- 2 kašike kiselog vrhnja
- 100 g cherry paradajza
- 1 glavica crnog luka
- 50 g aromatiziranog maslaca
- 1 češanj bijelog luka
- 1 kašika origana
- 1/2 kašičice soli
Priprema
- Tijesto za pizzu razvući na plehu s kojeg ćete pizzu moći premjestiti u rernu
- Ricottu pomiješati s kiselim vrhnjem i parmezanom, dodati origano i so
- Cherry paradajz oprati, a crni luk tanko narezati i prepržiti
- Pečenu piletinu narezati na sitnije komade
- Maslac otopiti i dodati prepolovljen bijeli luk
- Preko razvučenog tijesta za pizzu premazati nadjev od bijelog sira. Dodati sjeckanu pečenu piletinu, prženi crni luk, naribanu mozzarellu i cherry paradajz. Rubove pizze premazati maslacem
- Ovako složenu pizzu prebaciti na lim za pečenje koji mora biti dobro zagrijan. Pizza se treba peći 10 minuta na 250 stepeni
- Pečenu pizzu po želji posuti sjeckanim mladim lukom.
Visoko.co.ba/klix.ba
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.