Namik Đulić učesnik internacionalnog CoD2 turnira koji će se održati u Minhenu

Namik Đulić učesnik internacionalnog CoD2 turnira koji će se održati u Minhenu

 

Izvor: visoko.co.ba

 

Visočanin Namik Đulić od 2006. godine igra svjetski poznatu igricu Call of Duty2(CoD), a od te godine pa do danas učestvovao je na brojnim domaćim, ali i svjetskim turnirima. Zajedno sa svojim timom Unexpected, koji čine Din Šut, Almin Zolota, Amil Čohadžić i Bakir Bećović, Namik je osvojio mnoge nagrade, prva mjesta i zaslužio naziv najboljeg igrača ove igrice, te danas predstavlja teškog suparnika ostalim igračima.

2011. godine, Namik je dobio poziv da igra CoD za reprezantaciju BiH, sekciji CyberGamer organizacije, a kada je isti prihvatio igranje je postalo ozbiljno zanimanje, iako mnogi u BiH smatraju da je to samo gubljenje vremena i ne pružaju podršku uprkos tome što ova ekipa učestvuje na brojnim svjetskim turnirima, a ušli su i među 5 najboljih ekipa u Evropi i svijetu. Danas nosi naziv kapitena reprezentacije BiH za ovu igricu.

Rezime ove ekipe, njihovih vještina i uspjeha, možete pogledati na forumu Cybergamer-a : https://eu.cybergamer.com/forums/thread/614781/TLSA-Team-Preview-Team-Unexpected/ .

 

U martu ove godine, tim Unexpected učestvovao je na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj, gdje su osvojili treće mjesto od ukupno 32 ekipe iz cijelog svijeta. Odlasku na ovo prvenstvo prethodio je turnir koji se održao u Karlovcu, a gdje je ova ekipa osvojila prvo mjesto. Zahvaljujući tom prvom mjestu, dobili su šansu da pokažu svoje vještine u Njemačkoj, a uskoro će ponovo okušati sreću u istoj zemlji.

Donosimo vam i link pobjede koja je bila presudna da ova ekipa zadobije važno mjesto u svjetskom poretku igrice Call of Duty : https://www.youtube.com/watch?v=GQn7EA09htI&feature=youtu.be&t=1

Naime, u periodu od 15. do 20. novembra 2017. godine, Đulić i ekipa ponovo odlaze u Njemačku, tačnije Minhen, gdje će održati najveći i najjači turnir do sada, po imenu „The last stand“. Nagrade će iznositi oko 10.000 eura, a ovaj tim se smatra favoritom i ima velike šanse da osvoji prvo mjesto. Turnir ćete moći pratiti uživo na: https://go.twitch.tv/facilos . Ova ekipa je jedina s područja BiH koja će pokušati izboriti prvo mjesto.

Namiku i njegovoj ekipi želimo mnogo sreće i osvojeno prvo mjesto, a ne sumnjamo da će opravdati dosadašnja ostvarenja, ali i naše povjerenje i nadu da će donijeti još jedno priznanje u BiH!

Uzimajući u obzir da učešće na turniru košta 300eura, te da samostalno moraju pokriti troškove boravka, nadaju se da će se javiti neko ko bi htio podržati ovu perspektivnu i odličnu ekipu. Ukoliko biste željeli da date svoj doprinos timu Unexpected, za sve potrebne informacije možete se obratiti na mail : nuni_vi@hotmail.com.