Lokalne TemeSportNakon utakmice protiv Rudara iz Breze: NK Bosna zvanično uputila žalbu zbog...

Nakon utakmice protiv Rudara iz Breze: NK Bosna zvanično uputila žalbu zbog kršenja propozicija takmičenja

Nakon utakmice 21. kola Druge lige F BIH grupa „Centar“ između ekipa NK Bosna Visoko i FK Rudar Breza (1:3) a na temelju službenog zapisnika iz IS COMET i nakon što je utvrđeno da je ekipa FK Rudar Breza na toj utakmici nastupio sa ukupno 4 igrača U21 pozivajući se na “Propozicije natjecanja u članu 29. stav 02.” gdje je jasno definirano da ekipe sudionika natjecanja u svom zapisniku moraju imati minimalno 6 igrača U21, od čega 3 igrača U21 moraju uvijek biti u igri NK Bosna je uputila žalbu nadležnoj Komisiji u kojoj se navodi da je FK Rudar Breza prekršio propozicije natjecanja.

Iz tog razloga i igračke neravnopravnosti na terenu NK Bosna u svojoj žalbi zahtjeva da se utakmica registruje rezultatom 3:0 pf u koristi NK Bosna Visoko.

Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE