Nakon teške bolesti umro Jakub Genjac

KOŠARKA 
Imao je uspješnu igračku i trenersku karijeru

Tužna vijest iz Zenice: Nakon teške bolesti umro Jakub Genjac

Porodici našeg Jakuba i članovima KK BIG Visoko upućujemo iskreno saučešće, saopćeno je iz KSZDK

Nekadašnji istaknuti igrač i trener Košarkaškog kluba Kakanj Jakub Genjac (53) izgubio je životnu bitku nakon teške bolesti. Tužnu vijest o smrti Genjca, koji se nalazio na liječenju u Zenici, potvrdio je Košarkaški savez Zeničko-dobojskog kantona na zvaničnom profilu na Facebooku.

– Koristimo priliku da vas obavijestimo da je naš košarkaški prijatelj Jakub Genjac jutros preminuo u zeničkoj bolnici nakon teške bolesti. Porodici našeg Jakuba i članovima KK BIG Visoko upućujemo iskreno saučešće – saopćeno je KSZDK. 

Pod vodstvom Genjca, Kakanj je izborio plasman u najviši rang bosanskohercegovačke košarke. Imao je Genjac i uspješnu igračku karijeru.

***

Jakub Genjac – poznati bh. košarkaš rođen je 3. septembra 1967. godine u Mostaru, a tokom godina ostvario je sjajnu internacionalnu karijeru. Nastupao je za klubove Čelik iz Zenice i Kvarner iz Rijeke, gdje je stekao status legende, a također svoje nastupe bilježio je i u dresovima klubova iz Irana, Kosova, Slovenije, kao i drugih hrvatskih klubova.

Po okončanju igračke karijere, trenirao je košarkaški klub iz Kaknja, gdje je također stekao legendaran status, nakon što je uveo ovaj tim u elitni rang bh. košarke.

Posljednjih godina bio je prvi čovjek košarkaškog kluba za mlade u Visokom, a dugi niz godina bio je jedan od najistaknutijih sportskih radnika u našem gradu. Također, tokom jednog perioda bio je i šef stručnog štaba Košarkaškog kluba Visoko.

Detalji o dženazi i ukopu bit će poznati u narednim danima.