NaslovnicaBiHPrivredaNakon sastank...

Nakon sastanka s Vladom FBiH: Radnici Krivaje Mobel odustali od štrajka glađu

Nakon sastanka predstavnika sindikata Krivaje Mobel i predstavnika Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, radnici su odlučili da neće stupiti u štrajk glađu,

Hajrudin Imširović, predstavnik sindikata radnika Krivaje, kazao je kako je zadovoljan današnjim pregovorima.

– Zahtjevali smo urgentan sastanak s Vladom i to su nam udovoljili. U roku od 30 dana stečajni upravnik mora napraviti uvid u papirologiju i uvidjeti stanje u fabrici, a kazao nam je da stečaj nije upitan. Federalni zavod zapošljavanja i Razvojna banka obećali su da će svoj dio posla obaviti do sljedećeg ročišta. Za sada sve ide u smjeru raskida ugovora, dobili smo čvrsta obećanja pa ćemo vidjeti da li će biti ispunjena, pojasnio je Imširović.

Podsjetimo, radnici su jutros zaprijetili da će, ukoliko s Vladom FBiH ne postignu dogovor, stupiti u štrajk glađu i poduzeti represivnije mjere, a jedna od njih je i da će se zapaliti benzinom.

Agonija radnika Krivaje Mobel traje od 25. decembra 2015. godine a riješenje njihovih problema još uvijek se ne nazire.

Radnici Krivaje žive na rubu egzistencije, nakon tri mjeseca rada ukinuto im je zdravstveno osiguranje, a posljednu plaću dobili su u decembru 2015. godine.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.