NaslovnicaLokalne TemeNakon potpisi...

Nakon potpisivanja ugovora i zvanično počela izrada dvije historijski važne monografije

Nakon što je Grad Visoko planirao sredstva i raspisao javni poziv, danas su u kabinetu gradonačelnika Mirze Ganića potpisani ugovori sa predstavnicima Koordinacije boračkih udruženja, tačnije sa predstavnicima Organizacije porodica šehida i poginulih boraca „Visoko 92“ i Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja grada Visoko, za izradu monografija, „Monografija Tufo Buza“ i Monografija „Visoko u periodu agresije na RBiH 92 – 95“.

– Od danas počinjemo i zvanično sa izradom dvije monografije, dva historijska dokumenta za Visoko. U pitanju su djela koja zahtijevaju veliki naučno – istraživački rad, ali sa druge strane dobit ćemo izuzetno važna djela za grad Visoko, koja će svjedočiti o periodu agresije. U pitanju je obiman projekat koji zahtjeva i velika finansijska sredstva koja neće biti upitna, a nadam se da ćemo u naredne dvije godine imati završene ove dvije monografije kao trajno sjećanje na agresiju i na Tufu Buzu. Ovom prilikom bih se zahvalio i Koordinaciji boračkih udruženja s kojom imamo sjajnu saradnju i s kojom ćemo odmah početkom godine formirati tim koji će krenuti u ovaj značajan projekat. – kazao je gradonačelnik Mirza Ganić.

Grad Visoko je dodijelio 6.750,00 KM Organizaciji porodica šehida i poginulih boraca „Visoko 92“ za projekat Monografija „Tufo Buza“, te Udruženju dobitnika najvećih ratnih priznanja grada također iznos od 6.750,00 KM za izradu  Monografije „Visoko u periodu agresije na RBiH 92 – 95.“

– Zahvalio bih se gradonačelniku Mirzi Ganiću na tome što je prepoznao značaj izrade ovih djela čija priprema traje godinama, ali za čiju izradu nismo imali razumijevanja sve do sada. Samim današnjim potpisivanjem počinje i rad na izradi monografija, a očekujemo da Monografija „Visoko u periodu agresije na RBiH 92 – 95.“ bude gotova za 20-ak mjeseci. – kazao je Ferid Provalić ispred Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja grada Visoko.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.