SportAuto-MotoNakon 40 godina promjena na čelu Formule 1

Nakon 40 godina promjena na čelu Formule 1

Nakon što je američka medijska korporacija Liberty Media kupila Formulu 1, čelo ove organizacije preuzeo je Amerikanac Chase Carey. U saopćenju na internet stranici Formule 1 navedeno kako je organizacija Formule 1 prodata za osam milijardi dolara, a vlasništvo je preuzela američka Liberty Media.
Tako je nakon punih 40 godina sa pozicije šefa Formule 1 otišao Berni Ecclestone (86), a na njegovo mjesto došao je kopredsjednik medijske kompanije 21st Century Fox, Chase Carey. Ecclestoneu je zahvaljeno za sav njegov doprinos za Formulu 1, te naglašeno kako će sa titulom počasnog predsjednika nastaviti djelovati kao savjetnik .
Nakon što je proces prodaje zaključen, Ecclestone se zahvalio svim ekipama, sponzorima i saradnicima sa kojima je radio posljednje četiri decenije.
“Ponosan sam na ono što sam napravio tokom posljednjih 40 godina u Forumuli 1. U potpunosti sam siguran da će Liberty Media nastaviti graditi budućnost Formule 1”, rekao je Ecclestone.

(scsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE