Lokalne TemeNakon 18 godina službe u Visokom: Novi dom fra Ivana Nujića

Nakon 18 godina službe u Visokom: Novi dom fra Ivana Nujića

Visoko (ljudi u njemu) je nedavno ostalo iznenađeno kada je saznalo da jedan od njegovih ”zaštitnih simbola”, fra Ivan Nujić, odlazi na novu dužnost, u Usoru, konkretnije u Sivšu u župu sv. Ante Padovanskog.
Inače, fra Ivan je nakon 18-o godišnjeg djelovanja ostao Visočanima u srcu kao: širokogrudni sugrađanin, franjevac, profesor.
U augustu je bio kandidovan za počasnog građanina Visokog, a u septembru mu je dodijeljena nagrada ”Pečat kralja Tvrtka”.
fra Ivan Nujić, Dragan Skopljak, Zdenko Antović
fra Ivan Nujić, Dragan Skopljak, Zdenko Antović
I, tako, zbog Draganovog (Skopljak) pregleda u bolnici u Matuzićima, on i ja posjetismo, u blizini, fra Ivana Nujića u njegovom novom domu. Uz priču o Nujićevim novim projektima vrijeme prođe u trenu. Na kraju, na rastanku , Ivan posla njemu svojstvenu poruku: ” Vi ste probili led, dobro došli, Visočani…”
Zdenko Antović / Visoko.co.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE