Lokalne TemeNajznačajnija investicija u posljednjih 30 godina: Visoko uskoro dobija novi shopping centar...

Najznačajnija investicija u posljednjih 30 godina: Visoko uskoro dobija novi shopping centar i hotel ‘Vema’

Visoko će uskoro dobiti novi shopping centar i hotel “Vema”, koji se nalazi u ulici Branilaca Bosne. Izgradnja ovog objekta je u završnoj fazi, a još se ne zna tačan datum otvaranja. Investitor ovog projekta je kompanija Suša commerce d.o.o Visoko, koja se bavi trgovinom naftom i naftnim derivatima, kao i ugostiteljstvom.

Foto: Bojan K.
Foto: Bojan K.

Shopping centar i hotel “Vema” će nuditi brojne sadržaje za posjetioce i goste. U shopping centru će se nalaziti razni svjetski brendovi, a u hotelu će biti 140 ležaja i 65 modernih soba. Također, u okviru objekta će biti bazen, spa centar, teretana, restoran i kafići. Posebna atrakcija će biti prvi opservatorij za posmatranje neba i nebeskih tijela u BiH, kao i alpinistička, zatvorena, klimatizovana, umjetna stijena, visine 18 metara.

Investitor Osman Suša je ranije izjavio da ovim projektom želi da Visoko dobije ono što zaslužuje – jedan moderan objekat, moderan hotel, ali i trg koji će se nalaziti ispred samog objekta. On je također rekao da će otvorenjem objekta posao dobiti oko 230 radnika. U tom smislu, kompanija je jučer raspisala oglas za 58 radnih mjesta za osoblje koje će raditi u ovom objektu.

Foto: Bojan K.
Foto: Bojan K.

Portal Visoko.ba je prošle sedmice objavio video na kojem se vidi kako ovaj objekat izgleda. Na videu se može vidjeti da se radovi i na eksterijeru i enterijeru bliže kraju. Također se uređuje i prostor ispred budućeg objekta, tako da će kompletan taj dio ulice dobiti novi, savremeniji izgled. je jedan od najvećih i najmodernijih projekata u Visokom, koji će sigurno privući mnoge posjetioce i goste iz cijele BiH i regiona. Očekuje se da će ovaj objekat doprinijeti razvoju turizma i privrede u Visokom, kao i poboljšanju kvaliteta života građana.

Naim. K. / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE