Najveći mural u BiH ispred Franjevačke klasične gimnazije u Visokom

Završen najveći mural u Bosni i Hercegovini ispred Franjevačke klasične gimnazije u Visokom

Na više od 720 metra kvadratnih naslikan je mural na asfaltu ispred Konvikta Franjevačke klasične gimnazije u Visokom. Mural je samo jedan dio višemjesečnoga projekta “Upoznaj moje pismo. Jedan svijet s mnoštvom pisama – pogled u zajedničku kulturu” koji je posljednjih šest mjeseci vodio dr. sc. fra Zvonko Benković.

Idejno rješenje murala pod nazivom “Rijeke slova” dao je slikar Damir Sarač, a razloga je bilo mnogo. Jedan od glavnih je bila želja da približimo bosančicu našim učenicima i posjetiteljima naše Škole na jedan nesvakidašnji način. To nam je na koncu i uspjelo nakon višemjesečnih priprema i pomno isplaniranog svakog simbola i ilustracije. Gospodina Sarač je zajedno s učenicima i profesorima naše Škole u dvadesetak dana naslikao 58 slova i 16 ilustracija.

O nesvakidašnjem projektu zasigurno će se tek govoriti, a nama je pripala izuzetna čast da i sami budemo dionici ovoga djela zajedno s Tvornicom boja i lakova Komochem iz Donje Zmiče kod Visokog koja nam je darovala sve boje.

A svi koji želite nešto više saznati o svemu dođite nam na otvorenje izložbe u srijedu 23. listopada 2019. godine u 18 sati.

FKG – Franjevačka klasična gimnazija – Visoko