NaslovnicaZDKNajveći broj ...

Najveći broj prijavljenih studenata u posljednjih pet godina u Zenici

Zenički Univerzitet u prvom upisnom roku, imao je najveći broj prijavljenih kandidata u posljednih pet godina. Na osam fakulteta i 28 odsjeka u prvom upisnom roku, prijavljeno je 865 kandidata odnosno 60 posto od planiranog broja.

Najveći interes vladao je za Politehnički fakultet i to na odsjeku softverskog inženjerstva, Medicinski fakultet – oba smjera, Islamski pedagoški fakultet, Ekonomski , Filozofski i Pravni, a nešto manji interes bio je za Metalurgiju i Mašinstvo.

Univerzitet u Zenici je prvi akreditovani i jedini reakreditovani Univerzitet u Bosni i Hercegovini.

“Sve veći je interes stranih državljana koji bi željeli studirati na našem fakultetu pa u narednim godinama moramo početi voditi računa i o tome. Trenutno na listi zainteresovanih stranih državljana je oko 200, koji bi rado studirali na Islamskom pedagoškom fakultetu”, kazao je prof. dr. sc. Enes Hašić, prorektor za nastavu i studentska pitanja Univerziteta u Zenici.

Konkurs za drugi upisni rok će biti otvoren 26. 08. i bit će otvoren do 13. septembra.

Visoko.co.ba/Zdici.info

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.