“Najveća pobjeda u mojoj karijeri, ovo smo uradili za našu Bosnu i Hercegovinu”

Goran Lojo nakon meča

Košarkaška selekcija BiH plasirala se u četvrtfinale Eurobasketa.

Bh. košarkašice su danas u sjajnoj utakmici osmine finala pobijedile selekciju Hrvatske sa 80:69 i uspjele da se po prvi put u historiji naše selekcije plasiraju u četvrtfinale.

U Strasbourgu smo gledali zaista odličnu utakmicu koja je bila izjednačena od samog početka, ali u najvažnijem trenutku naše košarkašice su prelomile meč u svoju koristi.

Cijeli tim je ponovo pružio svoj maksimum i nastavili su da briljiraju na Eurobasketu čime su oduševili još jednom bh. javnost.

Nakon utakmice održana je i press konferencija na kojoj se javnosti obratio naš selektor Goran Lojo.

“Bila je jako teška utakmica. Trebalo nam je dosta vremena da preokrenemo meč u pravcu u kojem želimo. Imali smo plan da limitiramo njihove najbolje igračice i uspjeli smo to u drugom dijelu sjajnom odbranom i kada igrate sjajnu odbranu dolazi i odlična igra u napadu”, rekao je Lojo i nastavio.

“Veoma sam ponosan na svoj tim i sretan zbog historijskog rezultata za našu zemlju plasiranjem među osam najboljih reprezentacija u Evropi”.

Osvrnuo se i na meč u četvrtfinalu gdje nas čeka selekcija Francuske.

“Idemo utakmicu po utakmicu i ne mislimo na to. Imamo dva dana da se odmorimo i pripremimo najbolje što možemo. Francuska je prvi favorit za osvajanje turnira, ali ćemo pokušati da budemo najbolji”, dodao je Lojo.

Na kraju se obratio javnosti i na bosanskom jeziku.

“Pozdrav našim navijačima u BiH. Ovo je velika pobjeda, najveća u mojoj karijeri. Ponosan sam na tim i ovo smo uradili za našu Bosnu i Hercegovinu. Plasirali smo se u TOP 8 i Idemo dalje”.

Portal SportSport.ba