Najpopularniji turski glumac u februaru dolazi u VisokoNECATI SASMAZ

Najpopularniji turski glumac Necati Sasmaz, koji ima i veliki broj fanova u cijelom regionu, stiže u Bosnu i Hercegovinu.Junak turskih akcijskih filmova u našu zemlju stiže u okviru sedme manifestacije “Noć tursko-bosanskog prijateljstva” koja će biti održana 23. februara u Visokom. Ovaj događaj organiziraju Općina Visoko i Bosansko- turska platforma prijateljstva.

Evropska filmska publika upoznala ga je kao beskompromisnog osvetnika u borbi za pravdu u megapopularnom filmu i seriji “Dolina vukova”. 

“Ponosni smo što na ovaj jedinstveni kulturno-muzički događaj, koji ima za cilj jačanje bratskih odnosa između Bosne i Hercegovine i Republike Turske, stiže velika glumačka zvijezda. On je najavio svoj dolazak u Visoko i treba bi predvoditi listu poznatih imena iz Turske, a u odličnom trosatnom programu učestvovat će velika muzička imena i eminentni umjetnici, ‘Divanhana’, Armin Muzaferija, Ilma Karahmet, hor Sultan Abdulhamid, te pjevač i suorganizator iz Republike Turske – Orhan Cakmak”, poručuju organizatori. 

Općina Visoko prvi put će biti domaćin manifestacije koja je prethodnih šest godina organizirana u Zavidovićima. Ulaz je slobodan.

Klix