Najnovija tenderska ljubav JKP ‘Visoko’ i ‘Total Concepta’ u iznosu od 22.679,70KM

Javno komunalno preduzeće “Visoko” Visoko polovinom mjeseca maja raspisalo je tender za “Nabavku vodovodnog materijala” koji je završen 10. juna ove godine.

Prema informacijama do kojih je došao portal Visoko.co.ba, firma koja je dobila ovaj posao, odnosno koja je prošla na tenderu jeste Total Concept d.o.o. Sarajevo i za taj posao će inkasirati 22.679,70 KM.

Zaprimljene ponude na tenderu JKP Visoko
Zaprimljene ponude na tenderu JKP Visoko

Naime, u cijeloj ovoj priči oko nabavke opreme najbitnija činjenica jeste to da JKP Visoko kupuje opremu od firme Total Concept d.o.o. Sarajevo, “koju je osnovao rođak aktuelnog direktora JKP Visoko”, kako je istaknuo Amer Hindija član Gradskog izvršnog odbora SDA Visoko.

“Kada pokušate saznati u svima dostupnom pretraživaču kakav je Google nešto više o firmi Total Concept d.o.o. Sarajevo (https://nasigurno.com/vip-profili/nekategorizovane-firme/total-concept-d-o-o-sarajevo), za rezultat dobijete podatke na kojima je vidljiv kontakt telefon. Ako vas ipak znatiželja muči i pokušate saznati u telefonskom imeniku čiji bi to mogao biti broj, dođete do saznanja da se radi o broju telefona direktora JKP Visoko”, otkrio je Hindija još u novembru prošle godine, u svom saopćenju.

“Međutim, niti tu nije kraj priče, jer taj isti direktor JKP Visoko je ujedno i rođak aktuelne gradonačelnice Visokog”, dodao je Amer Hindija.

Zasigurno, nakon još jednog posla koji je dobila firma Total Concept d.o.o. Sarajevo za JKP Visoko, (podsjećanja radi, prošle godine ova firma je dobila posao nabavke komunalnog vozila koje je građane Visokog koštalo 52.533,00 KM), postavlja se pitanje da li preduzeće, čiji je osnivač Grad Visoko, tendere koje raspisuje pogoduje samo ovoj firmi?1 of 4  

Tender JKP Visoko
Tender JKP Visoko
Tender JKP Visoko
Tender JKP Visoko
Tender JKP Visoko

Visoko.co.ba