NaslovnicaPreporukaNajavljena lj...

Najavljena ljetna turistička sezona u gradu Bihaću

Predstavnici Grada Bihaća, Gradske turističke zajednice i Kulturnog centra najavili su ljetnu turističku sezonu, odnosno predstavili program predstojećih manifestacija i dešavanja u gradu na Uni.

-Pred nama je 70 dana, sa više od 100 kulturnih, zabavnih i sportskih dešavanja, kojima pokušavamo maksimalno unaprijediti i obogatiti turističku ponudu grada Bihaća. Posebno nas raduje saradnja sa brojnim udruženjima građana i sportskim kolektivima, koji će nam pomoći u realizaciji ovog zahtjevnog projekta – izjavio je savjetnik gradonačelnika Bihaća Edin Moranjkić.

Već naredne sedmice počinje Festival scenskih umjetnosti “Bihaćko ljeto”, koji garantuje uživanje u izvedbama eminentnih imena teatra i muzike u regionu.

-Festival počinje 24. juna, a ove smo godine pripremili 13 predstava, dvije književne večeri i tri muzička koncerta. O kompletnom programu ćemo govoriti iduće sedmice, ali dovoljno je spomenuti neka od imena koja nam dolaze ovog ljeta, a to su Sergej Trifunović, Zijah Sokolović, Vojo Brajović, Vili Matula, Amira Medunjanin, kao i bend Letu štuke –  riječi su direktorice Kulturnog centra Bihać Erne Begatović.

Turistička zajednica Grada Bihaća ovog će ljeta financijski i markentinški pomoći i organizaciju pet zabavnih i sportskih događaja.

-Riječ je o tradicionalnom Moto susretu ‘Stara Karabaja’, koja svake godine okupi hiljade motorista iz regiona. Također, tu je i biciklistička utrka ‘Grand Prix Bihać UCI’, koja će se ove godine bodovati i za plasman na naredne Olimpijske igre. Pomoći ćemo i organizaciju muzičkog festivala ‘Bihać urliče’, te festivala elektronske muzike ‘Imperium’, na kojem će ove godine gostovati svjetska zvijezda Mahmut Orhan. Naravno, zainteresirani smo i za razvoj i napredovanje Filmskog festivala ‘Avant i Una’, jer smo uvjereni u ogroman potencijal tog projekta – kazao je direktor Turističke zajednice Grada Bihaća Armin Amidžić.

U kalendaru ljetnih dešavanja u gradu na Uni posebno mjesto zauzima Internacionalna turistička Una regata, sa brojnim pratećim događajima.

Posebno interesovanje izazvao je i serijal nastupa domaćih muzičkih bendova na različitim gradskim lokacijama “Bihać summer GIGS”, dok se sve završava u septembru Međunarodnim sajmom ekologije “EKOBIS”.

 

 

 

 

Visoko.co.ba/federalna.ba/Fena

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.