Nagrađeni najbolji učenici i škole Federacije BiH: Hanka Goralija, Amela Smolo i Gimnazija “Visoko” među nagrađenim

U organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, u Sarajevu je, u utorak, 14.12.2021. godine, održana svečana dodjela nagrada najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola u Federaciji Bosne i Hercegovine u školskoj 2020/2021. godini.
Jednokratnom novčanom nagradom podržano je ukupno 60 učenika, odnosno po 30 osnovnoškolaca i srednjoškolaca, iz svih 10 kantona Federacije BiH (po 3 osnovnoškolca i srednjoškolca iz svakoga kantona), a ovaj program je realiziran u saradnji sa kantonalnim ministarstvima obrazovanja, koja su bila zadužena da nominiraju najbolje učenike osnovnih i srednjih škola sa područja svojih kantona, i to prema kriterijima koje je utvrdilo Ministarstvo.
Među nagrađenim učenicima se nalazi i Hanka Goralija, kao najuspješnija učenica srednjih škola Ze-do kantona za školsku 2020/2021. godinu. Također, učenica 1. razreda naše škole, Amela Smolo, je nagrađena za postignute rezultate u prošloj školskoj godini u OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“ Donje Moštre. Čestitke pomenutoj školi i učenicama sa željom za uspjehom u nastavku školovanja.
Školama koje pohađaju nagrađeni učenici također su dodijeljena priznanja, i to za prepoznavanje, poticanje i usmjeravanje talentiranih učenika ka putevima utemeljenim na znanju, a priznanja je primilo ukupno 57 osnovnih i srednjih škola.
Gimnazija „Visoko“ je Priznanje za jednu od najuspješnijih škola u Federaciji BiH dobila peti put zaredom.
Izvor: FB Page Gimnazija “Visoko”/Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.