SportBorilački sportoviNadina Mehmedović i Petra Ždero osvojile zlatne medalje

Nadina Mehmedović i Petra Ždero osvojile zlatne medalje

Nadina Mehmedović iz Taekwondo akademije Tešanj-Šije i Petra Ždero iz Taekwondo kluba Magone Livno osvojile su zlatne medalje u konkurenciji seniora trećeg dana takmičenja “Multi European Games” koje se održava u Sarajevu.

Predstavnice Bosne i Hercegovine ostvarile su odličan rezultat u jakoj konkurenciji takmičara iz cijele Evrope. Petra Ždero je savladala predstavnicu Holandije sa 2:0, nakon čega je bila bolja od predstavnice Turske rezultatom 2:1. U polufinalu je u uzbudljivom meču protiv predstavnice Hrvatske Kristine Tomić bila bolja sa 2:1, te ostvarila plasman u finale do kojeg nije došlo obzirom da je predstavnica Grčke predala meč. Ždero je ovim rezultatom nastavila sjajnu formu i kontinuitet u osvajanju medalja.

Nadina Mehmedović je prvi meč imala sa predstavnicom Njemačke koju je savladala sa 2:0, da bi u drugom meču savladala predstavnicu Grčke sa 2:1. I u polufinalnom meču za protivnicu je imala predstavnicu Njemačke od koje je bila bolja sa 2:0. Finalni meč je trebala raditi sa predstavnicom Hrvatske, ali je kao i u slučaju Petre Ždero protivnica otkazala učešće, te se tako Mehmedović okitila zlatnom medaljom.

Svoje mečeve u konkurenciji seniora danas su imali bh. predstavnici Ibrahim Đonko, Lazar Miovčić, Harun Bajraktarević, Erol Nući, Zorana Sandić i Helena Kesić, ali su ostali bez plasmana.

Seniori će i sutra imati svoj nastup kada će takmičenje i zvanično biti završeno.

Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE