Nadežda Pavlović je rođena prije 109 godina u Visokom – danas je najstarija stanovnica Srbije

Rođena je u kraljevini, cijeli život “sokolica” u duši, poznanica Desanke Maksimović, tek Nadežda Pavlović sa Vračara, jedna od najstarijih u Beogradu i Srbiji, 14. januara napunila je 109 godina!

Predsednik Vučić čestitao je rođendan najstarijoj Srpkinji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je preko svog Instagram profila čestitao rođendan najstarijoj Srpkinji baka Nadeždi koja je napunila 109 godina.

Nadežda Pavlović je najstarija Srpkinja, a predsednik je pre dve godine posetio u njenom domu na Vračaru, nakon što je do njega došao glas da želi da ga upozna.

– Srećan rođendan našoj dragoj baki Nadeždi! Da ste nam živi i zdravi, sve najbolje vam želim! – napisao je Vučić.

Slika ima prazan alternativni atribut; njen naziv fajla je plavisicka.jpg

https://www.instagram.com/avucic/?utm_source=ig_embed

Iz prethodne objave:
Nadežda Pavlović je rođena u Visokom – danas je najstarija stanovnica Srbije

Nadežda je, inače, rođena u Visokom, u Bosni i Hercegovini, od oca kožara i majke domaćice. Tamo je završila osnovnu školu, nakon toga gimnaziju u Sarajevu, da bi sa samo 14 godina pošla u Beograd da nastavi usavršavanje na Višoj pedagoškoj školi. Po završetku školovanja Nadeždi je ponuđena služba u seocetu Jaša Tomić, na granici s Rumunijom. Tamo je upoznala svog budućeg supruga. Idiličan život prekinuo je rat. Sa tek rođenim djetetom, Nadežda je ostala sama kada je suprug otišao u vojsku.

– Shvatila sam da moram da se borim za nas dvije. Nisam znala da li mi je muž živ, šta će biti sa njim. Odnela sam kćerku kod majke u Visoko i vratila se u Beograd….