SportDržavni TimNadam se da će svježa krv donijeti pozitivne promjene i novu energiju

Nadam se da će svježa krv donijeti pozitivne promjene i novu energiju

Muška košarkaška reprezentacija BiH je završila novembarski ciklus kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a pred košarkašicama su novi izazovi za Eurobasket.

Najveći izazov je pred selektorom Goranom Lojom u sklapanju igračke križaljke. Kako pred utakmice protiv Njemačke i Belgije uigrati sasvim novi tim, koji je nastao nakon oproštaja nekoliko standardnih igračica od nacionalnog dresa?

“Neke igračice se žele posvetiti svojoj porodici, porodičnom životu, planiranju porodice. Neke više zbog povreda i zbog tih nekih stvari više profesionalnoj i klupskoj karijeri i prirodno je da dođe do neke smjene generacija. U ovaj ciklus ulazimo sa dosta izmijenjenim sastavom. Ja se nadam da će ta neka svježa krv donijeti neke nove pozitivne promjene, neku novu energiju i da ćemo se vratiti prepoznatljivi kakvi smo bili prije. Ukoliko iz ove naredne četiri utakmice ostvarimo tri pobjede, to bi trebalo biti dovoljno za plasman na Evropsko prvenstvo”, kazao je Lojo.

Federalna.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE