PreporukaNacionalni festival cvijeta trešnje u Washingtonu

Nacionalni festival cvijeta trešnje u Washingtonu

Cvjetovi trešnji oko umjetnog jezera Tidal Basin, ali i na drugim lokacijama u Washingtonu, glavnom gradu Sjedinjenih Američkih Država (SAD), privukli su brojne posjetioce nudeći im veličanstvene prizore.

Značaj trešnje i njenog cvijeta u Washingtonu je takav da se u glavnom gradu SAD-a svake godine u martu i aprilu organizuje Nacionalni festival cvijeta trešnje.

Organizuju se manifestacije i povorke u kojima učestvuje veliki broj ljudi.

Festival se u Washingtonu održava od 1935. godine kada je pokrenut kao niz manifestacija s ciljem ujedinjavanja ljudi u najljepšem periodu godine, čemu nedvojbeno doprinosi i cvjetanje trešnje.

 

 

 

Visoko.co.ba/federalna.ba/AA


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE