NaslovnicaLokalne TemeNačelnik štab...

Načelnik štaba Civilne zaštite Visoko podnio ostavku usred pandemije koronavirusa

Dok traje pandemija koronavirusa u cijelom svijetu brojni predstavnici vlasti svih država, na svim nivoima bore se da sve posljedice saniraju, no čini se da u Visokom nije takav slučaj. Već odavno aktivnosti na zaštiti građana su minimalne i od početnog zamaha, gdje se gotovo svaki dan govorilo o uspjesima sad već bivše lokalne vlasti u zaštiti građana, danas smo stigli do toga da gotovo niko ne zna da li i šta uopće radi štab Civilne zaštite Visoko.

A da paradoks bude veći, uz sve te probleme stigla je i obavijest da je načelnik štaba Civilne zaštite Visoko podnio ostavku na ovu funkciju.

Almir Osmanbegović, bivši načelnik štaba Civilne zaštite Grada Visoko

Takva obavijest stigla je nakon održane 6. redovne sjednice štaba Civilne zaštite Grada Visoko, na kojoj je druga tačka dnevnog reda bila ostavka Almira Osmanbegovića na mjesto načelnika štaba Civilne zaštite.

U praktičnom smislu to znači da je Visoko ostalo bez jednog od najznačajnijih koordinatora civilnih struktura u vremenu vanrednih okolnosti, čovjeka koji bi trebao da koordinira aktivnosti kojima bi civilne vlasti pomogle stanovnicima grada Visokog, onima od čijih poreza primaju plaće i naknade, onima kojima bi trebali stajati na usluzi.

 

Visoko.co.ba/Redakcija

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.