ZDKPolitikaNačelnik Općine Usora posjetio Ministarstvo privrede ZDK

Načelnik Općine Usora posjetio Ministarstvo privrede ZDK

Ministar za privredu Samir Šibonjić primio je delegaciju Općine Usora na čelu s općinskim načelnikom Zvonimirom Anđelićem. Sastanku je prisustvovao i ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Zlatko Jelić.

Načelnik Anđelić je predstavio stanje privrede u ovoj općini, ciljeve i planove, kao i pravac u kojem žele da razvijaju općinu u narednom periodu, a upoznao je ministra i s aktivnostima na izgradnji dijela autoputa na Koridoru 5C koji prolazi kroz Usoru.

Naglasio je opredjeljenje općinske uprave da nastavi unapređivati poslovni ambijent, fokusirajući se na izgradnju infrastrukture u industrijskoj zoni “Ularice”.

Ministar Šibonjić je rekao da će ovo ministarstvo nastaviti pružati podršku Općini Usora u izgradnji infrastrukture u ovoj industrijskoj zoni te čestitao općinskoj upravi na čelu s Anđelićem na uspješnom vođenju općine, koje se ogleda i u porastu broja zaposlenih sa 760 na 2.100.

Najavio je da planira posjetiti općinu Usora i privredne subjekte koji u njoj egzistiraju.

Press služba ZDK / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE