NaslovnicaZDKPolitikaNačelnik opći...

Načelnik općine Maglaj Mirsad Mahmutagić, novi je predsjednik KO SDP ZDK

Danas je u Zenici održana Izborno-izvještajna konferencija Kantonalnog odbora SDP BIH ZDK gdje je izabrano novo rukovodstvo na mandatni period 2019-2023.g.

225 delegata iz 12 općinskih organizacija SDP BIH ZDK imalo je priliku između više kandidata izabrati predsjednika Kantonalne organizacije, Kantonalni odbor od 45 članova i Nadzorni odbor od 5 članova. Pravo kandidature za sve partijske funkcije su imali svi članovi SDP BIH koji su regulisali statutarne obaveze i platili članarinu.

Nakon što su dva kandidata, Elvir Karabajić (Zavidovići) i Ernad Hrvić (Tešanj) odustala, u borbi za predsjednika KO SDP ZDK ostali su aktuelni predsjednik Senaid Begić iz Zenice, načelnik općine Maglaj Mirsad Mahmutagić i Adnan Čobo iz Kaknja.

Glasovima prisutnih delegata za novog predsjednika KO SDP ZDK izabran je Mirsad Mahmutagić sa 112 osvojenih glasova, Senaid Begić je dobio 62 glasa, dok je 16 glasova pripalo Adnanu Čobi.

 

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.