ZDKPolitikaNačelnik Breze Munib A. Zaimović pozvao na vođenje dostojanstvene predizborne kampanje za...

Načelnik Breze Munib A. Zaimović pozvao na vođenje dostojanstvene predizborne kampanje za Lokalne izbore 2020.

Kao kandidat za načelnika Općine Breza, obećavam javno da neću prozvati niti bilo kako uvrijediti svoje političke “protivnike”. Svako ima potpuno pravo da se kandiduje i pokaže svoja znanja i umijeće i da ih predstavi našim Brezanima. Neću nikoga klevetati, jer svi mi (u ovoj maloj općini) smo prijatelji, rođaci i poznanici i ne želim da radi različitog političkog uvjerenja ostanem bez svojih prijatelja. Svi mi ili većina nas ima isti i zajednički cilj, a to je unaprijediti općinu Breza i učiniti je što ljepšim i ugodnijim mjestom za življenje.

Na uvrede (koje sam dobijao i dobijam, ali čak i ne od protukandidata, nego od trećih lica) neću odgovarati niti ću ih smatrati za uvredu. Svakom od kandidata želim sve najbolje u predizbornoj kampanji i neka se svako bori, ali bez vrijeđanja ili omalovažavanja drugog. Podržavam i podržavat ću sve argumentovane tvrdnje i propuste, ali svi smo ljudi i svi griješimo i jednostavno za neke stvari nije bilo vremena niti sredstava. Učinio sam i ako budem ponovo izabran i dalje ću činiti sve što je u interesu naroda i biću kao i do sad načelnik svih građana.

Na kraju obraćanja vas pozivam da, u ovim tegobnim i tmurnim vremenima, iskoristimo svaku priliku da razveselimo druge, mislimo prije svega na svoju porodicu, utješimo bolesnike, da pomognemo siromašnima i pokažemo solidarnost i zajedništvo koji su nam trenutno najpotrebniji.

 

Visoko.co.ba/OO SBB Breza


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE