Načelnica Babić upućuje izvinjenje studentici Hanki Omanović

Općina Visoko je na svečanom novogodišnjem prijemu održanom 27.12.2018. godine upriličila tradicionalnu dodjelu nagrada najuspješnijim studentima sa područja općine Visoko za izuzetne ostvarene uspjehe tokom  I i II ciklusa studija na fakultetima Univeziteta u Sarajevu za 2017/2018.godinu.

Općinska načelnica mr.sci. Amra Babić je dodijelila nagrade za studente:

–     Edina Ibrišević –  nominirana kao najbolji student Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije u Sarajevu za akademsku 2017/18.godinu

–         Enida Habeš – najbolja studentica Fakulteta za menadžment i poslovnu ekonomiju Univerziteta u Travniku

Pored toga, prema ranije dostavljenom spisku studenata – dobitnika priznanja „Srebrena značka“ i Zlatna značka“ kojeg smo, nakon upućene molbe, dobili od Rektorata Univerziteta u Sarajevu, Službe za izdavačku djelatnost, nagrađeno je još 7 studenata:

–         Melika Bašić – dobitnica priznanja „Srebrena značka“ – Pravni fakultet

–         Smajlagić Merjema – dobitnica priznanja „Srebrena značka“ – Pravni fakultet

–         Belmin Zukan – dobitnik priznanja „Srebrena značka“ – Pravni fakultet

–         Dženana Puščul – dobitnica priznanja „Srebrena značka“ – Elektrotehnički fakultet

–         Lejla Džaferi – dobitnica priznanja „Srebrena značka“ – Pedagoški fakultet

–    Belmin Puščul – dobitnik priznanja „Srebrena značka“ – II ciklus studija – Elektrotehnički fakultet

–      Armin Numanović – dobitnik priznanja „Zlatna značka“ – Akademija likovnih umjetnosti

Prema pisanju lokalnih medija u čijim informacijama stoji da Hanka Omanović, dobitnica priznanja „Srebrena značka“ Fakulteta za upravu  nije nagrađena iz ličnih razloga proizašlih iz privatnih interesa, Općina Visoko na čelu sa Općinskom načelnicom Babić ima potrebu da se oglasi u javnosti i negira sve navode kojima se ruši ugled institucije i ličnosti. Ovim putem se javno izvinjavamo zbog propusta nastalim uslijed prijema nepotpunog spiska nagrađenih studenata prispjelog sa adrese Rektorata Univerziteta u Sarajevu, koji nema nikakvu povezanost sa ličnim interesima i marginaliziranju studentice, kako pišu mediji.

Općina Visoko izuzetno cijeni mlade ljude koji nižu uspjehe i doprinose pozitivnoj promociji našeg grada i naše države, stoga će Općinska načelnica Babić, prema ustaljenoj praksi, naknadno upriličiti prijem studentice Hanke Omanović kojoj će biti uručena zaslužena nagrada.

Press Općine Visoko