Načelnica Babić ugostila delegaciju prijateljskog Grada Šapca

Povodom obilježavanja 65. rođendana RK „Bosna“ Visoko danas je u Općini Visoko upriličen prijem delegacije Grada Šapca.

Prijemu su prisustvovali: predsjednik Skupštine Grada Šapca, Nemanja Pajić, direktor RK “Metaloplastika“ – Slaviša Stojinović, gradski vijećnik zadužen za sport –  Dragan Nikolić i direktor Slobodne zone Grada Šapca – Sovranije Čonjagić.

Pored Općinske načelnice, dobrodošlicu današnjim gostima poželjeli su i: pomoćnik Općinske načelnice — Emir Fejzović, šefica Kabineta Općinske načelnice – Dinka Omanović, predsjedavajući Općinskog vijeća Visoko – Bajro Fejzić, prof., dopredsjedavajući Općinskog vijeća Visoko – Vahid Ramić i vijećnik –  Adnan Tajić.

Gosti su izrazili zadovoljstvo pozivom i utakmicom koja će rezultirati zbližavanjem i razvojem saradnje Općine Visoko i Grada Šapca.

„Došli smo među prijatelje, to smo osjetili čim smo stigli u Visoko. Naši gradovi imaju mnogo sličnosti, posebno u političkom smislu. RK“Metaloplastika“ je odmah pristao na odigravanje prijateljske utakmice, što me posebno raduje. Nadam se da ćemo u budućnosti nastaviti saradnju i podići je na viši nivo kako kroz sport, tako i kroz kulturu“, istakao je predsjednik Skupštine Grada Šapca, Nemanja Pajić.

Nakon kratke prezentacije o karakteristikama našeg grada, njegovim znamenitostima i obilježjima, te aktuelnim projektima, Općinska načelnica se zahvalila gostima na posjeti uz iskrene želje za daljnim susretima i razmjenama pozitivnih praksi.

U sklopu proslave ovog značajnog datuma za naše rukometaše i naš grad u 18:00 sati počinje i prijateljska utakmica između RK „Metaloplastika“ Šabac i RK „Bosna“ Visoko, kojoj će prisustvovati predstavnici obje općine.

Press Općine Visoko