Načelnica Babić posjetila Općinu Goražde

gorazdeNačelnica Općine Visoko Amra Babić i šef Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj Emir Fejzović, boravili su u radnoj posjeti Općini Goražde gdje su se sastali sa načelnikom Muhamedom Ramovićem i njegovim saradnicima.
Na sastanku je načelnik Ramović delegaciju iz Visokog upoznao sa trenutnom situacijom na području općine Goražde, a razgovaralo se i o budućoj saradnji ove dvije lokalne zajednice.

-Došli smo danas u Goražde da ojačamo saradnju između dvije općine, prije svega između naših administracija ali i između naših privrednih subjekata. Cilj nam je da razvijemo dobre odnose i da zajedničkim snagama radimo na unapređenju ove dvije lokalne zajednice. Ovom prilikom pozivam načelnika Općine Goražde da sa svojim saradnicima ovu posjetu uzvrati, kazala je načelnica Babić.
-Ova posjeta je nastavak naše saradnje, kako na kulturnom planu, tako i na saradnji između naših privrednika. Znamo da je i Visoko, kao i Goražde prije rata bilo jedno od najrazvijenijih gradova u BiH i želimo da iskoristimo tu šansu. Svjesni smo značaja firme Prevent u Visokom kao i njenog značaju u Goraždu. Posjetiti smo firmu Bekto Precisa jer se tu upravo proizvodi led rasvjeta, a mi ćemo iskoristiti šansu da se naši proizvodi nađu u Visokom, rekao je Muhamed Ramović, načelnik Općine Goražde.
Predstavnici Općine Visoko posjetili su uspješnu goraždansku firmu Bekto Precisa, kao i Islamski kulturni centar.

Press Općine Visoko