Home Lokalne Teme Načelnica Babić na svom FB profilu objavila da nije kandidat za predsjednika OO SDA Visoko

Načelnica Babić na svom FB profilu objavila da nije kandidat za predsjednika OO SDA Visoko

0
Načelnica Babić na svom FB profilu objavila da nije kandidat za predsjednika OO SDA Visoko

Večeras će biti održana Skupština OO SDA Visoko, pod velom tajne danima prije Skupštine, kako one otkazane 16.04., tako i ove koja će biti održana večeras, dešavale  su se raznorazne zakulisane radnje pa tako sve do samog početka rada Skupštine nismo sigurni ko će sve biti kandidat za predsjednika, odnosno samo jedno ime od samog početka je konstanta.

Jučer smo objavili informaciju pozivajući se na izvor iz Centrale SDA u Sarajevu kako su kandidati Halim Zukić, Nermin Kadrić, Zlatko Handžić i Amra Babić. Tim povodom sinoć se na svom FB profilu oglasila i načelnica Babić koja demantuje svoju kandidaturu i kao prilog objavljuje dokument koji je upućen na Kadrovsku komisiju SDA BiH, napisan 17.04. i ovjeren 23.04.2015.godine.

“Obzirom na razne špekulacije i dezinformacije, javno želim reći da nisam kandidat za mjesto predsjednika/ce SDA OO Visoko. Zahvlajujem na povjerenju članovima koji su pokušali da me predlože i onima koji su me predložili tokom trajanja “izbornog procesa”. Izjavu o odustajanju od kandidature uredno sam dostavila Kadrovskoj komisiji SDA BiH i moja odluka time je konačna. Svako dalje špekulisanje sa mojim imenom nije primjereno i nije u skladu sa Statutom SDA BiH i Pravilima izbornog procesa”

Podsjećamo, Amra Babić je prije sedam godina bila kandidat za mjesto predsjednika/ce, ali tada je skupštinskom većinom za predsjednika izabran Ahmet Kurspahić.

Komentari

komentara