NaslovnicaPreporukaNa Zemlji će ...

Na Zemlji će 1. januara 2022. živjeti 7,8 milijardi ljudi

Na Zemlji će 1. januara 2022. godine živjeti 7,8 milijardi ljudi, što predstavlja porast broja stanovnika planete od 74 miliona ili 0,9 odsto u odnosu na 1. januar ove godine, objavio je američki Biro za popis stanovništva.

Očekuje se da će naredne godine svake sekunde biti 4,3 rođenja i dvije smrti.

U ovoj godini broj stanovnika u Sjedinjenim Američkim Državama povećan je za skoro 707.000, pa se očekuje da će 1. januara u toj zemlji živeti 332,4 miliona ljudi.

Počevši od Nove godine očekuje se da će se u SAD na svakih devet sekundi rađati jedna beba, da će na svakih 11 sekundi umirati jedna osoba, a da će se na svakih 130 sekundi rađati jedna beba iz međunarodne migrantske populacije.

 

 

 

 

Visoko.co.ba/federalna.ba/Onasa

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.