U OO SDP Visoko podijeljene nove članske kartice

U susret predstojećim unutarstranačkim izborima širom BiH obavljaju se pripreme, kako bi izborna procedura protekla u što boljim uslovima

2172
Generalni sekretar SDP BiH, Irfan Čengić, uručuje novu člansku karticu predsjedniku OO SDP Visoko, Muhamedu Husiću

Večeras je, u Velikoj sali Općine Visoko, upriličen skup Općinske organizacije Socijaldemokratske partije BiH, u okviru koje je predstavljen završetak procesa reevidencije članova, te su podijeljene nove, elektronske članske kartice za sve stare i nove članove partije. Također, na skupu je predstavljen i plan za SDP-ove unutarstranačke izbore, koji će biti provedeni, na svim nivoima, do oktobra tekuće godine.

Ovom prilikom članovi OO SDP Visoko ugostili su potpredsjednicu SDP BiH, Lanu Prlić, kao i generalnog sekretara SDP BiH, Irfana Čengića, koji su govorili nešto više o predstojećim unutarstranačkim izborima u ovoj stranci.

Nakon uvodnog izlaganja predsjednika OO SDP Visoko, Muhameda Husića, prisutnim članovima visočkog SDP-a obratili su se i gosti, koji su naglasili kako SDP, nakon poraza na prethodnim izborima, mora konsolidovati svoje redove i pripremiti se za predstojeće Lokalne izbore, na kojima moraju opravdati povjerenje svih članova i građana koji su spremni svoj glas dati SDP-ovim kandidatima.

oosdpvisoko podjela clanskih kartica (33)
Nove, elektronske članske kartice

Poslije ovih izlaganja svim članovima OO SDP Visoko uručene su nove, elektronske članske kartice, pomoću kojih je SDP BiH postala prva stranka u BiH koja je kreirala sofisticiranu bazu podataka svojih članova, kako bi što bolje provodili kadrovsku politiku unutar stranke.

 

 

U svojoj izjavi za Visoko.co.ba generalni sekretar SDP BiH, Irfan Čengić, je kazao:

Irfan Čengić, generalni sekretar SDP BiH
Irfan Čengić, generalni sekretar SDP BiH

– U cilju što boljeg provođenja predstojećih unutarstranačkih izbora SDP je usvojio sistem jedan član – jedan glas, u kome će svi članovi SDP-a birati, krajem maja, predsjednike OO SDP Visoko i KO SDP ZDK, a zatim i predsjednika GO SDP BiH, u septembru. Zbog toga smo danas u Visokom podijelili nove članske kartice, kako bi izborna procedura bila provedena u najboljem redu.

Nakon reevidentiranja SDP BiH je, u konačnici, zaključio da trenutno ima 28200 registrovanih članova stranke, te su prezadovoljni, jer je riječ o tri puta većem broju članova od očekivanog rezultata. Čengić je naglasio kako je ovo više i od prosjeka europskih stranaka, budući da je zastupljenost članova SDP-a u bh. populaciji 0,7%, dok europski prosjek iznosi između 0,3% i 0,5%.

Veliki broj mladih članova SDP je garant nastavka ideje socijaldemokratije

Lana Prlić, potpredsjednica SDP BiH
Lana Prlić, potpredsjednica SDP BiH

U izjavi za naš portal svoje impresije sa današnjeg skupa iznijela je i potpredsjednica SDP BiH, Lana Prlić:

– Izuzetno nam je drago što smo došli u Visoko i što obilazimo veliki broj organizacija, gdje vidimo da se odaziva veliki broj članova, ne samo da se reevidentiraju, već im je čast doći i uzeti člansku kartu SDP-a. Zadovoljni smo i činjenicom da se u SDP uključuje veliki broj mladih, te nam je drago da će se ideja socijaldemokratije i dalje nastaviti širiti.

 

 

U nastavku pogledajte fotogaleriju sa ovog okupljanja OO SDP Visoko…

 

Komentari

komentara